AGF Markt

Contactinformatie

NaamArno van Steekelenburg
WoonplaatsDe Lier, Nederland
Websitewww.markt.agf.nl
Telefoon0615393936

E-mail deze adverteerder

> Doorsturen via e-mail
> Afdrukken

ECA Unit

Prijs: N.o.t.k.

Publicatiedatum: 14-6-2019
Bekeken: 508 keer

Beschrijving
Drie jaar geleden hadden wij twee ECA units aangeschaft om zeker te zijn dat het uitgangswater richting de teelt schoon was (vrij van ziektes). Het systeem werkte perfect, we hadden daarna helemaal geen last meer van wortelziektes.

Echter de regelgeving omtrent de Cl waardes wat er in vruchten mag zitten vanuit de overheid is aangescherpt. Hierdoor kunnen wij deze twee apparaten niet meer gebruiken.
Snijbloemen en potplantenbedrijven hebben niet met deze aangescherpte regels te maken.

Mochten jullie geintereseerd zijn in de installatie, of een keer langs willen komen om het te bekijken dan hoor ik dat graag.
Hieronder wat meer achtergrond informatie over de ECA unit.


De ECA Unit
Water is van levensbelang voor zowel ons mensen als voor onze planten. Met behulp van een watergeefsysteem zorgen we dat het gewas van de juiste hoeveelheid water wordt voorzien. Via het water kunnen zich echter ook ziektekiemen en algen verspreiden. Hierdoor kan in het watergeefsysteem een biofilm ontstaan die onderdak biedt aan allerlei bacteriën, schimmels en virussen, wat funest is voor uw gewas!Dit probleem kunt u eenvoudig voorkomen met de ECA-unit. De ECA-unit produceert ter plaatse actief chloor (ECA-Solution) dat u meegeeft via uw druppel- of eb-en-vloed-systeem. De ECA-unit zorgt zo voor een complete reiniging van het systeem en het bestrijdt de biofilm.

Voordelen
 Grote wisselingen in hoeveelheden ziektekiemen zijn te bestrijden zonder aanpassingen aan de actieve Chloor-dosering
 Verlengde technische levensduur (minimaal 15 jaar)
 De doorzichtige buitenkant geeft de mogelijkheid om verontreiniging te controleren
 Met het uitgebreide moderne display heeft de gebruiker nog meer informatie direct beschikbaar
 De Chlorinsitu voldoet aan alle richtlijnen en veiligheidseisen

Vergelijking
ECA-water is niet zondermeer een op een te vergelijken met andere ontsmettingsmethodes. Iedere methode heeft z’n specifieke voor- en nadelen. Waterontsmetting door UV en verhitting wordt een puntontsmetting genoemd, omdat het water op één punt in het systeem wordt ontsmet. Het nadeel hiervan is dat deze ontsmetting niets doet aan de biofilm en het leidingsysteem niet schoon houdt. Het voordeel van geactiveerd water is dat de actieve chloor door het hele watersysteem gaat.
Voordeel van UV en verhitting is dat grote wisselingen in hoeveelheden ziektekiemen zijn te bestrijden. Bij ECA-water moet bij een plotselinge toename van de organische stof of ziektekiemen de dosering actief chloor worden aangepast. Dit vraagt dus continu meten en bijstellen van de dosering. Het gebruik van elektrochemisch geactiveerd water is een goede aanvulling op de bestaande methode van waterontsmetting.