AGF Markt

Contactinformatie

BedrijfDuijndam Machines
NaamBert Duijndam
WoonplaatsNieuwerkerk aan den IJssel, Nederland
Websitewww.duijndam-machines.com/nl
Telefoon0180- 632088

E-mail deze adverteerder

> Doorsturen via e-mail
> Afdrukken

Concept Engineers Focus optische bandsorteermachine voor wor

Prijs: Op aanvraag

Publicatiedatum: 4-6-2014
Bekeken: keer

Beschrijving
Concept Engineers Focus optische bandsorteermachine voor wortelen.
Inclusief opvoerband en breuksorteerder.

Capaciteit 15.000 kg / uur
Bouwjaar 2012

Concept Engineers Focus 1800 optische sorteermachine voor kwaliteitssortering van groente.
Deze machine is gebruikt voor het defect sorteren van wortelen. Maar kan ook ingezet worden voor het sorteren van andere producten.

Het model Focus van Concept Engineers is een optische bandsorteermachine speciaal ontwikkeld voor het sorteren van producten met diverse optische gebreken. In de productstroom worden verkleuringen, vorm afwijkingen en ongewenste bestanddelen gedetecteerd en met hoge precisie verwijderd. De Focus kan ingezet worden op een stroom van verse, gedroogde en bevroren aardappel-, groente- en/of fruitproducten, maar ook schaal- en schelpdieren.

Capaciteit
De capaciteit bedraagt maximaal 15.000 kg wortelen per uur over de machine (goede en slechte), afhankelijk van de maat van de wortelen en met een defect leven van maximaal 30 % defect.

Werkingsprincipe
De wortelen worden aangevoerd via een invoertriller. Deze heeft tot doel het product zo goed mogelijk verdeeld (in breedte- en lengterichting) aan te voeren, waarbij de triller tevens als breuk- / lengtesorteerder kan functioneren.

Het product komt via een glijgoot op de leesband van de sorteermachine. Doel van deze glijgoot is om de wortelen in de juiste snelheid naar de sorteermachine toe te voeren. Het te sorteren product zal hierdoor stil blijven liggen op de leesband.
De Concept Engineers bandsorteerinstallatie is uitgerust met twee Z/W CCD line scan camera’s en is voorzien van zowel kleur- alsmede vormherkening.

Eenvoudige bediening
Middels een kleuren touch screen is de bediening erg eenvoudig. De ingestelde waarden worden in een programma opgeslagen.
Voor het sorteren van wortelen is speciale software ontwikkeld. Om de sorteerresultaten te controleren, is de machine uitgerust met een statisch programma (taart diagram), welke de aantallen gesorteerde wortelen bij diverse instellingen controleert.

Op de onderstaande punten onderscheid de optische sorteermachine van Concept Engineers zich van haar concurrenten:
- Eenvoudig in de productlijn te installeren door alleen elektra, lucht en water aan te sluiten. Het touch screen bedieningspaneel kan eventueel ook buiten de machine gemonteerd worden.
- Schoonmaakvriendelijk door gebruik van veel plaatmateriaal en zo min mogelijk horizontale vlakken waar product op kan blijven liggen.
- Gebruik van zoveel mogelijk op de markt verkrijgbare onderdelen zoals band, lagers, motor, lampen en andere elektra-artikelen.
- Snel en eenvoudig wisselbare onderdelen zoals lampen, camera’s motor en band.
- Industriële computer samengesteld uit een zeer snelle processor voor bediening van de machine en lokale processor systemen voor de camera’s en verwerking van camerasignalen.
- Touch screen bedieningspaneel met bijvoorbeeld ‘frame grab’ functie en vele bedieningsmogelijkheden. Echter voor het bedieningspersoneel simpel te bedienen.
- De minimale aanspreektijd van de uitblaasventielen is 2 milliseconden.


Voor meer informatie en het actuele assortiment gebruikte wortelsorteermachines zie onze eigen website.


Duijndam Machines
Gespecialiseerd in gebruikte land- en tuinbouwmachines